Litt om kiting

Kiting eller kanskje vi burde skrive "kaiting", har navnet sitt fra engelsk. "Kite" på engelsk er "drage" på norsk. I kaiting brukes en kait som kraftkilde til å gi fart og eventuelt løft. Kaiting kan i prinsippet foregå med alle typer redskap som kan kjøre og styres: ski, snowboard, vogn, vannbrett, båt...

Etterhvert har sporten etablert seg og kaitere skiller mellom "drager" som leketøy for barn og "kiter" som brukes til turseiling og mer og mindre spektakulær hopping og triksing. Moderne kaiter er sofistikert ingeniørkunst med tanke på ytelse, manøvrering og sikkerhet.

På verdensbasis ble det solgt omlag 120.000 kiter for kitesurfing i 2005. Kitesurfing på vann er også den største delen av kitesporten. Utviklinga er rivende etterhvert som kiting får stadig mer preg av å være massesport. Fortsatt er det forholdsvis få i vårt distrikt som kaiter, så om du vil være litt tidlig ute med å bli kjent med sporten er det bare å "hive seg rundt". Kaiting på snø er enklere å lære enn på vann. Bruk vinteren og kom deg i gang!

Kaiting er gøy, men kan være farlig som det meste annet. Det er derfor avgjørende at du starter under kyndig veiledning av noen som har holdt på ei stund for å unngå  ulykker og unødige uhell. Toliners smådrager du får kjøpt i lekebutikken er helt kurant til de første timene med egentrening.

En treningskite får du fra kr 300. Begynn i det små så risikerer du ikke så mye...

Bak denne linken finner du en annen som var uheldig

Historie Typer Kitevalg Drakt Trafikkregler Læring Lærebok

Gi ikke opp selv om vinden svikter. Her tok vi turen til Kilpis fordi det var mildvær og regn i Tromsø.